24-04-07

De volgende!

Een tijdje geleden, nog voor 9/11, werd ik uitgenodigd als spreker op een kongres over internationale noodhulp in de US. Ik landde in Chicago en toonde mijn VN paspoort aan de immigratiebediende.

Hij bladerde er wat in, sloeg er een stempel in, en wenste me verder "een fijne dag". (jaja, dat waren de gemakkelijke tijden. !)

Net als ik wou doorgaan, riep hij me na "Meneer!". Ik schrok, trok mijn hoofd tussen mijn schouders en keerde om, denkende "Oh Shit!".
De bediende leunde over zijn loket en fluisterde: "Vertelt u me eens, welk land is dat?", terwijl hij naar mijn paspoort wees.
"Euh, dit is een paspoort van de Verenigde Naties.", antwoordde ik.
"Ja dat weet ik wel", vervolgde hij, "maar welk land is dat, ik bedoel, wat is de hoofdstad?".
Ik leunde ietsje naar hem toe, en fluisterde: "Timboektoe!".
Hij glimlachte verontschuldigend, en gebaarde dat ik mocht gaan.

Later vertelde ik dit verhaal bij de opening van mijn speech op het kongres. Ik voegde er aan toe: "Als jullie internationale noodhulp willen doen, moet je toch wat concentreren op jullie aardrijkskunde!". Het amerikaanse publiek kon er niet mee lachen.

Ah sindsdien is er veel veranderd sinds die tijd! Na 9/11 weten ze allemaal dat Irak in Noord-Afrika ligt en Afghanistan net links van Japan.

14:56 Gepost door petercasier in kortverhalen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reisverhalen, immigratie, vs, humor, kortverhalen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.